Mielli i Orizit jep një kontribut fantastik edhe në kozmetikë. Ja një recetë e thjeshtë për maskë fytyre:

Përbërësit:

  • 1-2 Lugë gjelle me Miell Orizi
  • 1-2 Lugë gjelle me caj
  • 1 Lugë caji me Mjalt

Përgatitja
Përziejini të gjithë përbërësit për të krijuar një krem të njëtjrajtshëm. Vendoseni kremin e përgatitur në fytyrë dhe mbajeni për 20-30 minuta. Më pas shpëlajeni fytyrën e ujë për të pasur një fytyrë të shndritshme!